2018. Május 22. 14:04

Frissitve04:17:07 AM GMT


Szélenergia Szélerőművek Szélenergia: mire lehet megoldás?


Szélenergia: mire lehet megoldás?

Szélenergia: mire lehet megoldás?A szélenergia hallatlan előnye, hogy nincs kitéve a nyersanyagárak változásának, ugyanakkor kétségtelen, hogy jelenleg előállítása drágább a fosszilis energiahordozók alkalmazásánál – hozta nyilvánosságra az európai szélenergia szövetség (EWEA) a napokban.

Ugyan jelenleg az unió energiafelhasználásának alig négy százalékát fedezik a szélerőművek, mégis vonzó megoldás lehet alkalmazásuk, hiszen akár két évtizedre előre is igen pontosan – 97-99 százalék – előre lehet jelezni költségeit. Pillanatnyilag ugyan a válság hatására csökkenő olajár mellett nem tűnik gazdaságos megoldásnak, a föllendülés idején, a 100 dolláros olajárnál azonban már vonzó alternatíva lehet.

A fogyasztó számára mindenképpen barátságos a technológia, mert a klímavédelem mellett kiszámíthatóságot is biztosít, szemben a fosszilis energiahordozókra épülő energiatermeléssel. Ez utóbbi esetén ugyanis az energialobbi szemrebbenés nélkül továbbhárítja a fogyasztóra az olaj- és gázáremelkedést, ami az egész gazdaságra árfelhajtó hatással van.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*