2018. Április 21. 13:44

Frissitve04:17:07 AM GMT


Szélenergia Szélerőművek Munkába állt újabb 24 megawattnyi szélerőmű-kapacitás


Munkába állt újabb 24 megawattnyi szélerőmű-kapacitás

Munkába állt újabb 24 megawattnyi szélerőmű-kapacitásDecember közepén üzembe helyezték a Bőnyi szélerőmű park 12 szélkerekét, amelyek összesen 24 megawattos kapacitással rendelkeznek. A Vestas által telepített egy tucat szélkerék üzembe állításával a Vestas részesedése a hazai szélenergia termelésben 41 százalékra emelkedett – olvasható az NRG Systems Kft. közleményében.

A decemberi átadással még nem érte el teljes kiépítettségét a szélfarm, a 13. szélkereket várhatóan idén májusban helyezik üzembe. A bőnyi létesítmény éves áramtermelése 64 millió kilowattóra lesz, amellyel mintegy 30 ezer háztartás elektromos energiaigényét képes kielégíteni.

A Vestas által korábban átadott sopronkövesdi, jánossomorjai, ácsi, pápakovácsi és vönöcki szélerőművekkel együtt a cég által telepített magyarországi kapacitás eléri 82 megawattot, amellyel vezető a 201 megawattos hazai piacon, derült ki Csákány Gábor, az NRG Systems Kft. ügyvezető igazgatója, a Vestas magyarországi kereskedelmi képviselőjének tájékoztatásából.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*