2018. Május 21. 5:24

Frissitve04:17:07 AM GMT


Szélenergia Szélerőművek 2050-ben a megújuló energia világát élhetjük


2050-ben a megújuló energia világát élhetjük

2050-ben a megújuló energia világát élhetjükVárhatóan jövő márciusban fogadja el a 2011-2020 közötti időszakra vonatkozó Energetikai Akciótervet az Európa Tanács.

Az Energia Tanács által igen fontosnak tartott dokumentum elfogadásával az unió megerősíti a 2020-ra kitűzött célok fontosságát, s egyben a 2020 utáni időszakra is kitekint.

Ha az unió valóban komolyan ki akarja használni a megújuló energiahordozókban rejlő lehetőségeket, akkor öt kulcsterületre kell figyelmét összpontosítani az elkövetkező évtizedben – hangsúlyozta a napokban Christian Kjaer, az Európai Szélenergia Szövetség (EWEA) igazgatója.

Szükség lesz az offshore szélerőműveket összekötő szuperhálózatra, fokozni kell a versenyt a belső árampiacon, intelligens hálózatokat és korszerű elektromos infrastruktúrát kell építeni, növelni kell a szélerőmű technológia fejlesztésére költött összeget, végül pedig végrehajtani a 2009-es megújuló energia direktívát.

Ha ezeken a kulcsterületeken sikerül használható stratégiát kialakítani, akkor az EU 2050-re jól működő megújuló energiagazdaságot alakíthat ki – foglalta össze a lényeget a képviselő.

Ugyanakkor a tisztségviselő fontosnak tartja, hogy jövő márciusra elfogadják a dokumentumot, mert egyébként nehezen behozható időveszteséget szenved az akcióterv.

A klímaváltozás elleni küzdelemben és az új energia világának kiépítésében a késlekedésre van legkevésbé szükség – hangsúlyozta Kjaer.

Forrás: ewea.orgHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*