2018. Április 21. 13:44

Frissitve04:17:07 AM GMT


Szélenergia Szélerőművek Alacsonyak maradtak a szélturbina árak


Alacsonyak maradtak a szélturbina árak

Alacsonyak maradtak a szélturbina árakA 2008-as csúcs óta folyamatosan alacsonyak a szélturbina árak – derül ki a Bloomberg New Energy Finance (BNEF) napokban megjelent elemzéséből.

Az elmúlt két év során a globális szélturbina árak 15 százalékkal csökkentek a BNEF féléves jelentése szerint. (A BNEF évente két alkalommal tekinti át a szélenergia ipari berendezések globális árait.) A 2008-as, megawattonkénti 1,22 millió euróról mostanra 1,04 millió euróra mérséklődtek a szélturbinák árai. A fölösleges kapacitással rendelkező gyártók pedig akár 1 millió alatt is odaadják a turbinák megawattját.

A szélipari termékek iránti csökkenő kereslet megnehezíti a gyártók összes turbinájának értékesítését. Az európai növekedés minden valószínűség szerint megáll ebben az évben, az amerikai piacon pedig várhatóan 40 százalékkal kevesebb turbinát állítanak üzembe. Az Amerikai Szélenergia Szövetség arról számolt be, hogy az idei év második negyedében 70 százalékkal kevesebb turbinát állítottak üzembe mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Az olyan versenytársak, mint a kínai Sinoval és Goldwind komoly nyomás alá helyezik a hagyományos gyártókat, például a Vestas-t, Siemens-t és GE-t. Elemzők szerint ez kifejezetten jót tesz az iparágnak, hiszen arra kényszeríti a gyártókat, hogy csökkentsék költségeiket innovációval és a termékválaszték bővítésével.

Forrás: renewableenergyworld.comHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*