2018. Május 21. 5:26

Frissitve04:17:07 AM GMT


Szélenergia Szélerőművek Szélenergiára váltanak a németek atomenergiáról


Szélenergiára váltanak a németek atomenergiáról

K$Szélenergiára váltanak a németek atomenergiárólSzélenergiával pótolják a tíz éven belül leálló kilenc atomerőművet Németországban – ez a hatalmas feladat vár Merkel bizalmasára, Peter Altmaierre, aki a napokban vette át az energetikai tárca irányítását.

Ezzel a lépéssel a német kancellár szorosabb ellenőrzés alá vonta az energetika átalakítását. Az új miniszternek 2022-ig le kell állítania a még üzemelő kilenc atomerőművet és hat New Yorknyi területen elférő szélerőmű telepítését megszervezni. Mindehhez a London-Bagdad távolságnak megfelelő hosszúságú vezetékhálózatot is ki kell építeni.

A német energiareform komoly késésben van, csökkentek a napenergia kitermelésére adott támogatások, miközben nem javult az energiahatékonyság – mondta a Bloombergnek Lutz Mez, a Berlini Szabadegyetem professzora, akinek a szakértők szerint gyorsan kell cselekednie. Berlin 10 gigawattnyi szélenergia kitermelésére készül 2020-ra, de késik a telepeknek az áramhálózattal történő összekapcsolása, így előfordulhat, hogy a teljesítménynek csak harmada áll majd rendelkezésre – vélik a piaci szakértők.

Az ország két legnagyobb energiacége, az E.ON és az RWE azzal fenyeget, hogy felfüggeszti a további beruházásokat, amennyiben a késedelmeket nem szüntetik meg, ráadásul nem hajlandóak gázmotoros erőműveket építeni a megújuló források nyújtotta hullámzó teljesítmény kiegyensúlyozására. Mint hogy Európa három év alatt a második recessziós hullámára készül, a gáz ára pedig emelkedik, a két vállalatnak egyre kevésbé éri meg a gázerőművek telepítése.

Forrás: VilággazdaságHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*