2018. Május 21. 5:26

Frissitve04:17:07 AM GMT


Víz energia Víz-energia Skócia a törpe vízerőművek hazája


Skócia a törpe vízerőművek hazája

Skócia a törpe vízerőművek hazájaA skót parlament jelentése szerint a vártnál nagyobb vízerőmű-kapacitás építhető ki az országban.

A napokban hozták nyilvánosságra azt a dokumentumot, amelyben egy 2008-as tanulmány adatait korszerűsítik. A két évvel ezelőtti becslés szerint Skócia 657 megawattnyi vízerőmű kapacitás kiépítésére lett volna képes. A most napvilágot látott kiegészítés szerint várhatóan 1,2 gigawattos vízerőmű kapacitás építhető ki 7043 projektben.

A jelentős eltérést azzal magyarázzák, hogy hatalmas lehetőségek rejtőznek a kisközösségek által létesíthető erőművek létesítésében, s ezzel korábban nem számoltak.

– A nagyobb megújuló energia beruházások segíthetik a gazdasági kilábalást, de a törpevízerőművek is jelentős gazdasági és szociális előnyöket jelenthetnek a gazdaság számára – jelentette ki Jim Mathers energiaügyi miniszter.

– Örömmel tölt el bennünket, hogy a 2008-as „Skót vízenergia-kincs fölmérése” című tanulmány kiadását követően helyrerakott Megújuló Energiapolitika egyre több vízerőmű építést tart pénzügyileg megvalósíthatónak. Ez a növekedés – amely elsősorban a törpevízerőművek nagyobb elfogadottságának köszönhető – a várható teljes kapacitást 657 megawattról 1,204 gigawattra emelte. Az így megtermelhető évi 4 millió megawattóra az ország teljes fölhasználásának harmadát fedezi – jelentette ki David Williams, a Brit Vízerőmű Szövetség (BHA) ügyvezető igazgatója.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*