2018. Május 21. 4:58

Frissitve04:17:07 AM GMT


Víz energia Víz-energia Árapály erőművet tesztelnek a floridai partoknál


Árapály erőművet tesztelnek a floridai partoknál

Árapály erőművet tesztelnek a floridai partoknálA napokban az amerikai partoknál zajló árapály turbina teszteléséről számolt be a Hydro Alternative Energy (HAE).

A megújuló energia hasznosításával foglalkozó Hydro Alternative Energy (HAE) bejelentette, hogy jól halad annak a turbinának a nyíltvízi, offshore tesztelése, amelyet árapály erőművek számára ajánlanak. A tesztelésre a floridai Jupiter város partközeli vizein került sor, ahol a turbina áramtermelő-képességét tesztelik.

– A kezdeti eredményekkel nagyon elégedettek vagyunk, hiszen azok messze túlszárnyalták előzetes várakozásainkat – jelentette ki Mark Antonucci, a cég társtulajdonosa és egyben pénzügyi vezetője. – A mostani eredmények birtokában a korábbinál sokkal hatékonyabb turbinákat tudunk majd építeni, amelyekkel tisztán és olcsón lehet áramot termelni egy olyan technológia alkalmazásával, amely kihasználja a lassú mozgású vizek energiáját, s amelyik még nem létezik a piacon.

– Úgy gondoljuk, hogy az árapály energiáját hasznosítva, illetve az áramlatok jellegzetességeit elemezve az olyan valóban hatékony áramtermelési rendszert tudunk kialakítani, amelynek hatékonysága jelentősen nagyobb, mint a nap- vagy szélerőműveké – tette hozzá Jon Landau a cég ügyvezetője.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*