2018. Május 22. 6:03

Frissitve04:17:07 AM GMT


Víz energia Életünk a víz


Életünk a víz

Vízbontás 1,5 V-os elemmel?

Read moreAz új elektróda energiatakarékosabbá és klímabarátabbá teheti a hidrogén előállítását.

Bővebben...

Víztakarékosság a kertekben is

Read more2013. augusztus 20-ai volt a globális túlfogyasztás napja. Innentől többet fogyaszt a Föld lakossága, mint amennyit képes megtermelni. Lássuk hogyan lehet az (ívó)vízzel takarékoskodni a kertünkben.

Bővebben...

Uniós pénzből vezetik el és tárolják Mórahalom belvízét

Read moreÁtadták Mórahalomban a 171 millió forintnyi uniós pénzből finanszírozott csapadék- és belvíz-elvezetési infrastruktúrát.

 

Bővebben...

Víztározókkal az árvíz ellen

Read moreFél milliárd forintos uniós támogatással újul meg két körös-vidéki víztározó, s ezzel csökken a körös-vidéken az árvízveszély.

Bővebben...

Hordozható víztisztító a fejlődő országoknak

Read moreA fejlődő országokban és a katasztrófa sújtotta területeken jól használható, kisméretű és hordozható víztisztító berendezést készített Vestergaard Frandsen és a BASF. A készülék elektromos áram, vegyszerek, egyéb alkatrészek és kiegészítő technológia nélkül képes akár 18 ezer liter vizet is megtisztítani.

Bővebben...

India miatt csökken az ivóvízkészlet?

Észak-India évente 54 köbkilométernyi vizet használ el, ami akár az egész bolygó vízháztartására hatással lehet, miközben a világtengerek szintjének emelkedéséhez is hozzájárul. A newscientist.com híre szerint a Nemzeti Geofizikai Kutatóintézet munkatársai gravitációs mérésekkel jutottak erre a következtetésre.

Bővebben...

Új szennyvíz-hasznosítási módszert dolgoztak ki az Illinois Egyetemen

Read moreAz Illinois Egyetem kutatói által kidolgozott új szennyvíztisztítási rendszer metánra, tiszta vízre és ásványokkal teli iszapra választja szét a tisztításra váró szennyvizet. Kérdés, hogy a befektetők fölismerik-e a rendszerben rejlő lehetőségeket?

Bővebben...

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*