2018. Április 26. 17:12

Frissitve04:17:07 AM GMT


Víz energia Vízenergia Drávamenti árvízvédelem


Drávamenti árvízvédelem

Drávamenti árvízvédelem3,2 milliárd forintnyi uniós pénz felhasználásával erősítik meg a Dráva bal partjának gátjait Drávaszabolcs környékén.

Ma írták alá a Drávaszabolcs–Kémes körzet vidékén a folyóparti gát magasításáról szóló szerződést Pécsett. A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) által finanszírozott beruházás során 3,2 milliárd forint felhasználásával korszerűsítik a gátakat, s ezzel a siklósi kistérség egy tucat településén élő közel négyezer lakosa aludhat nyugodtan a tavasz és őszi áradások idején is.

A beruházásra azért van szükség, mert a ’80-as évek fejlesztései ellenére az árvízvédelmi töltés alacsonyabb az előírtnál: egyes szakaszokon az árvízszintet alig 60 cm-rel haladják meg az előírt 120 cm-rel szemben. Ráadásul az utóbbi időben igen heves áradások miatt az előrejelzések is csak alig-alig előzik meg az áradást, ezért különösen fontos a védművek megerősítése.

Hasonló, szintén uniós pénzeket felhasználó KEOP-fejlesztés zajlik a folyó alsóbb szakaszán, Old térségében, ahol öt kilométeres szakaszon 850 millió forint fölhasználásával erősítik meg a gátrendszert.


Címkék

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*