A laminált padló jellemzői

laminált padló egy csarnokban

A laminált padló napjaink népszerű burkolóanyaga, mivel ár-érték arányban kitűnő választás, tartós (főleg a magas kopásállóságú kivitelben), illetve mutatós is. Változatos színének és mintázatának köszönhetően hozzájárul egy barátságos, ízlésünkhöz szabott otthon kialakításához.

A laminált padló természetes fa alapanyagból készül, a technológia és a tradíció ötvözete. Lerakása és későbbi felszedése rendkívül egyszerű. A laminált padlók hordozórétege nagysűrűségű farostlap, melyet döntően rönkfák célaprítékából állítanak elő, de kisebb részben tartalmaz fahulladékot, illetve fűrészüzemi melléktermékeket is.

Tisztán tartása egyszerű, elég portalanítani, illetve enyhén nedves ruhával áttörölni, mivel a felülete nem szívja magába a szennyeződéseket. Mivel a nedvességet nem szereti, vizesblokkokba nem célszerű ezt a melegburkolat típust választani, de nappalink, folyosónk, háló- és gyerekszobáink praktikus burkolata lehet.

Minden fűtésfajtához társítható, a radiátoros gáz- vagy távfűtéses otthonokban bármilyen laminált padlólap megállja a helyét, viszont a padlófűtésnél oda kell figyelni, mivel a laminált padló alapvetően lefojtja az alulról érkező hő jelentős részét, így kifejezetten olyan típusok és kiegészítő termékeik vásárlása javasolt, amelyeket padlófűtéshez találtak ki. A megfelelő alátétfólia kiválasztása is mérvadó ebben az esetben, hogy az elkészült padlófelületünkben örömünket leljük, és ne kelljen tudatlanság miatt bosszankodnunk.

Related Post