A fészekhinta kikapcsolódás az egész családnak!

fészekhinta és szőke kislány

Az olyan játékeszközök lehetnek a legjobbak otthonra, melyek az egész család számára garantálják a kikapcsolódás lehetőségét. Mint például a fészekhinta.

Itt nem is arra kell gondolni, hogy anya vagy apa is egymagában eljátszhat egy-egy ilyen eszközzel. Sokkal inkább arra, hogy a gyerekekkel együtt, az egész családot képes bevonni az adott eszköz a játékélménybe. Ezáltal a közös időtöltés is adott, ami sokat jelent a gyermekek számára. Nem véletlen hívják a picik sokszor anyát és apát, hogy játszanak velük. A kisebbeknek is nagyon sokat számít a közös játékidő, ez hat a leginkább fejlesztő módon rájuk, hiszen a játékkal együtt a biztonságos érzelmi kötődést is átélhetik.

Ez pedig a legerősebb kötelék. És mondhatni, a legerősebb fejlesztő kötelék is. Hiszen sokkal biztonságosabban fejlődik az a gyerek, aki megéli ezt a kötődést a szüleivel, mint akit túl hamar önállósítanak érzelmi területen. Ezért az olyan játékeszköz, mint például egy fészekhinta, sokat jelent a gyermekek érzelmi fejlődése és kötődése szempontjából is, mint a családdal közös élmény. Nem véletlen a fészekhinta elnevezés sem, mintha pontosan erre a biztonságos kötődésre utalna.

A fészekhintázás is fejlesztően hat a gyermekekre, hiszen ott van a hintázás élménye, ami fejleszti a mozgást is, és a koordinációt. És anyával vagy apával beleülni a fészekhintába kisebb gyerekeknek igazán kötődő élmény. Egyedi tervezésű, otthoni használatra alkalmas hálós fészekhintáért érdemes ellátogatni a jatszoterland.hu oldalára!