Mire figyeljünk a székhelyszolgáltatás során megkötött szerződésben?

székhelyszolgáltatás folyosó

Mivel a székhelyszolgáltatók eléggé benne vannak a NAV látóterében, ezért fontos odafigyelni a szerződéskötés során, sőt már előtte is, a tervezet megtekintésekor, hogy minden szükséges részletre kitérnek-e benne.

Néhány alapvető szemponttal ezért mindenképp érdemes tisztában lenni a székhelyszolgáltatás intézményével kapcsolatban ahhoz, hogy ki tudjuk szűrni a jogellenes trükközéseket. Lehetnek hangzatosak a székhelyszolgáltatók ígéretei, kínálhatják áron alul szolgáltatásaikat, ezeknek azonban nem szabad bedőlni! Ha sikerül ilyen hangzatos ígéretekkel és olcsó ajánlatokkal elhúznia egy székhelyszolgáltatónak előttünk a mézes madzagot, és nem figyelünk az alapvető jogi követelményekre, később drága árat fizethetünk érte.

Fontos még a szerződéskötés előtt megérdeklődni például azt, rendben van-e a tulajdoni lap, átveszik-e a székhelyszolgáltatás helyszínén a leveleket, és vállalnak-e iratmegőrzést. Ha ezek bármelyike instabil, az már törvénybe ütköző lehet, ezért semmiképp ne kössük meg a szerződést! Ezekről meg kell győződni a biztos alapokhoz, ha nem szeretnénk, hogy cégtemetőbe menjünk, és a velünk kapcsolatban levő cégeket is veszélybe sodorjuk.

Fontos tudni, hogy a jogellenes székhelyszolgáltatás igénybevételéért, valamint az ilyen szerződés megkötéséért adószám törlés és cégtörlés következhet be a NAV rendszerében. Megbízható szolgáltatás választásáért nézzen körül a szekhely.org oldalán!

Related Post