Az ideális napvitorla bemutatása

nyári napvitorla

A napvitorla olyan falak vagy árbocok közé feszített árnyékoló eszköz, amely árnyékoló terület kialakításával véd a naptól. Az árnyékvitorlákat speciálisan ívelt oldalakkal vágják, hogy lapos  gyártmányokat kapjanak. Ez a karakteres jellemzője a napvitorlának.

Közvetlenül a tengeri környezet ihlette, a csónakok vitorlájához közel álló dizájnnal, egy modern alternatíva a napernyőknek és más hagyományos árnyékolási megoldásoknak. Divatos megjelenése és a környezethez való könnyű alkalmazkodása egyre népszerűbb választássá teszi a teraszon vagy a kertben.

A napvitorla szövet mérete általában 1,00 m és 7,50 m között lehet és könnyen testreszabható más árnyékoló megoldásokhoz képest. A szövet felülete nagyon változó, körülbelül 5,00 m2-től egészen 28,00 m2-ig terjed normál méreteknél.

A napvitorlánál minden forma lehetséges, a háromszöget gyakran kedvelik esztétikus megjelenése miatt, amely egyedi megjelenést kölcsönöz a berendezéseknek. A négyzet vagy téglalap azonban nagyobb terület lefedését teszi lehetővé, és előnyös a nagy területek árnyékolására.

Minden árnyalat más-más esztétikát eredményez, ezért  végezzen szimulációkat többféle formával, hogy megtalálja az Önnek legmegfelelőbbet! Különböző napvitorla méreteket és formákat is kombinálhat, hogy megtalálja a megfelelő kompromisszumot a fedett terület és a beépítéshez adni kívánt kialakítás között.

Az árnyékvitorlák ívelt oldalakkal rendelkeznek, ha 2 vitorlát egymás mellé helyezünk anélkül, hogy átfednénk őket, rés lesz a kettő között. Ezért jó ötlet, ha több szövetet kissé átfednek közöttük úgy, hogy különböző magasságban szerelik fel őket.

Related Post