Miért jó a műfű az erkélyre?

műfű erkélyre, erkélyek

A műfüvet rendkívül sokoldalúan lehet felhasználni. Előnyös tulajdonságai miatt nem csak kertekbe vagy sportpályákhoz szokták ajánlani, hanem belső terek zöldítésére vagy akár az erkélyek ‘kertesítésére’.

Sokaknak nem adatik meg, hogy legyen kertjük, de ha már van egy kis erkélyünk, érdemes elgondolkodni, hogy műgyepet telepítsünk rá. Íme néhány ok, amiért a műfű erkélyre tökéletes megoldás lehet!

A szintetikus gyep nem igényel különösebben semmiféle karbantartást. Elég egy kicsit átseperni és már tiszta is! Az organikus füvet nyírni és locsolni kell, sőt, kisebb helyekre, mint az erkély, nem is ajánlják. A műfű erkélyre szabható, könnyen le tudunk vele borítani nagy, de egészen kicsi tereket is. Nem kell tartanunk attól, hogy a madarak elviszik a magokat vagy hogy nincs elég napfény! A műgyep egész évben szép zöld marad. Kerüljön műfű az erkélyünkre és máris zöldebb lesz tőle a lakásunk is! Kellemesebb lesz majd kint meginni egy kávét vagy a barátokat fogadni egy természetesebb közegben a nyári estéken.

Ha van háziállatunk, annak is nagy segítség lehet, ha telepítünk műfüvet az erkélyre. A szintetikus gyep teljesen állatbarát, nem tartalmaz káros vagy mérgező anyagokat. Sőt, már lehet vásárolni kutyáknak olyan műfüves dobozt, ahol el tudják végezni a dolgukat, ha esetleg nem lenne időnk megsétáltatni kiskedvencünket. A napfürdőző macskánk is biztosan buzdítana minket, hogy kerüljön műfű az erkélyre! A műgyep telepítése könnyű, fenntartása költséghatékony és sokat segít abban, hogy egy kis természetet vigyünk be a lakásba, kialakítsunk egy minikertet az erkélyünkön.

Related Post